Alexandru Sota se alătură clubului Dream Team

Colaborarea dintre clubul Dream Team București și Școala Americană Internațională împlinește în curând un an. A fost un an frumos, cu multe meciuri amicale, un turneu organizat împreună și mai mult ca sigur nu ne vom opri aici. Iar astăzi suntem bucuroși să anunțăm că Alexandru Sota, antrenorul echipei AISB Vampires, se alătură clubului nostru ca antrenor-voluntar. Suntem siguri că influența ”americană” asupra echipei va fi una foarte benefică.

Alexandru Sota s-a născut la București în anul 1985 și a crescut la Curtea de Argeș, provenind dintr-o familia de aromâni. În 1993, la vârsta de doar 8 ani, a emigrat alături de familia lui în Statele Unite ale Americii, unde a petrecut 16 ani, locuind în Bridgeport, lângă New York.

Iubește fotbalul de când se știe, însă a ales să joace baschet la nivel școlar. Paralel cu facultatea SCSU din New Heaven, pe care a absolvit-o în 2008, Alex a jucat fotbal în liga de amatori a orașului, într-o echipă multinațională, FC Respect & Manners. În 2009 însă, a decis să se întoarcă acasă, în România.

Având licența de antrenor de fotbal de tineret (U18) de la NFHS în Statele Unite, Alex a preluat echipa U14 de fotbal feminin a Școlii Americane, unde lucrează de 8 ani. A petrecut 5 ani ca antrenor principal la echipa U14 de fotbal feminin, antrenând în același timp și grupele de băieți U9 și U11 la AISB. În 2015 a câștigat cu AISB Vampires U14 Campionatul CEESA (Asociația de Școli Internaționale din Europa Centrală și de Est), turneu organizat chiar la București. În același an a preluat echipa de fotbal feminin U18 a AISB Vampires, reușind să ducă echipa pe podium în fiecare an, câștigând Campionatul CEESA în 2016 și 2018. În toamna lui 2018, AISB a organizat împreună cu Dream Team București prima ediție a Grand City Bucharest Cup, unde AISB Vampires a terminat pe locul 2.

„Urmărind evoluția frumoasă a clubului ACS Dream Team București și având o colaborare reușită, m-am alăturat clubului pentru a sprijini acest proiect. Nu am venit singur, ci împreună cu câteva jucătoare crescute sub aripa mea la AISB. Antrenând în ultimii 7 ani jucătoare de fotbal, am crescut ca antrenor, dar și ca om. Încă mai am multe de învățat și sper că, în calitate de antrenor secund voluntar al echipei Dream Team, alături de staff-ul minunat pe care l-am găsit aici, vom continua să creștem fotbalul feminin și sportul în România” spune Alexandru Sota.

Leave a Reply

* GDPR (obligatoriu)

*

Sunt de acord