Cum stăm după patru săptămâni de antrenamente

După 4 luni în care am stat departe de terenul de fotbal și am făcut antrenamente online, pe 6 iulie ne-am reluat activitatea respectând măsurile impuse de către autorități. Antrenamentele le desfășurăm la International School of Bucharest și la Școala Spectrum și, pe grupe, ne pregătim intens pentru noul sezon competițional. Despre revenirea la antrenamente și evoluția fetelor ne vorbesc antrenoarele grupelor, Alexandra Stan și Cătălina Nițu.

„E o bucurie imensă să fiu înapoi pe teren alături de fete. După o perioadă atât de lungă de pauză, cu antrenamente online, ne-am reluat activitatea pe teren. Având în vedere situația în care ne aflăm și faptul că ne putem desfășura antrenamentele doar cu 10 jucătoare, ne ajută să recuperăm partea fizică, acolo unde fetele au pierdut cel mai mult în această pauză. Din punct de vedere tehnic, fetele s-au prezentat foarte bine. Din punct de vedere tactic, ne dorim să schimbăm anumite lucruri pentru noul sezon, dar momentan ne axăm mai mult pe partea fizică și cea tehnică din cauza numărului limitat de jucătoare.
Venim după un sezon în care am obținut promovarea în Liga 2 și sunt încrezătoare că perioada de pregătire o să fie una reușită și că putem face o figură frumoasă. Avem și noutăți în echipă care sper să ne aducă un plus atât din punct de vedere defensiv cât și ofensiv. Îmi doresc ca fetele să fie conștiente că această promovare implică mult mai multă muncă și ambiție pentru că ne așteaptă meciuri mult mai grele decât cele din Liga 3. Atât eu cât și întregul staff suntem încrezători și sperăm să ne putem bucura împreună de victorii cât mai repede” spune Alexandra Stan, antrenoarea echipelor de Liga 2 și Under 15.

„Am trecut printr-o perioadă foarte grea pentru fotbal și nu numai. Lucrul acesta s-a văzut la fetele noastre cele mai mici când au revenit pe terenul de fotbal, pentru că a trebuit sa reluăm ceea ce înainte de această pandemie stăpâneam bine. E plăcut să fim înapoi pe terenul de fotbal, ne doream ca toate fetele înscrise la club să-și reia activitatea, chiar și așa, pe grupe. 
Toate regulile impuse ne-au făcut să ne schimbam modalitatea de antrenament, ceea ce la copii este mult mai dificil, mai ales partea cu distanțarea socială, dar ne-am adaptat,ne-am obișnuit cu toții, iar acum suntem pe drumul cel bun.
Începem să ne recăpătam și condiția fizică pierdută în acest timp, cât și să ne îmbunătățim tehnica de pasare și de lovire a mingii. Pe lângă toate aceste lucruri cu care ne confruntăm, dorința de a juca un meci crește pe zi ce trece și fiecare fetiță așteaptă să începem competiția pentru a ne elibera de tot ce s-a întâmplat și acumulat în aceasta perioadă” spune Cătălina Nițu, antrenoarea echipei U13.

Leave a Reply

* GDPR (obligatoriu)

*

Sunt de acord