Despre

Proiectul ACS Dream Team se adresează elevelor din ciclul gimnazial și liceal de pe raza municipiului Bucureşti şi, experimental, din zonele limitrofe acestuia, ca alternativă de activitate sportivă, cu scopul promovării și în rândul fetelor cu vârste cuprinse între 6-18 ani a disciplinei sportive de fotbal feminin. “Sportul rege” este practicat și promovat de la vârsta de 6 ani, prin suplimentarea orelor de sport în afara programului şcolar și ca o alternativă de socializare fără prejudecăţi și inhibiţii. Se urmăreşte compensarea activităţilor unilaterale, combaterea sedentarismului, a  stresului, a supraalimentaţiei.

În prezent, ACS Dream Team Bucureşti a înfiinţat secţia de fotbal feminin, cu două grupe care se pregătesc pentru participarea la campionatul naţional de fotbal feminin al României, mai exact grupă de junioare pentru Liga de Tineret Under 15, respectiv Under 13 și grupă de senioare pentru Liga 2. Fotbalul este un sport iubit în rândul fetelor însă, din cauza prejudecăţilor, există reţinerea de a-l practica în mod organizat. Proiectul doreşte să aducă acasă şi în curtea şcolilor de gimnaziu, jocul de fotbal ca alternativă sportivă pentru sporturile de echipă praticate de regulă de fete: handball, baschet sau volei.

Totodată, dorim să participăm la dezvoltarea personală a copiilor, formarea și dezvoltarea de abilităţi și atitudini sportive. Dezvoltarea cooperării în mijlocul grupului ţintă faţă de un proces instructiv-educativ, faţă de colegi, parteneri sau adversari în spiritul fair-playului şi în colaborare cu şcoala.

Rezultatul scontat este sensibilizarea opiniei publice faţă de amploarea pe care o ia fotbalul feminin şi vizează comunitatea prin prisma învingerii unor prejudecăţi, acelea care îi fac pe unii părinţi să se opună practicării fotbalului de către fete.