Cum a fost pentru mine reîntoarcerea pe terenul de fotbal?

Patru luni departe de terenul de fotbal au fost de ajuns ca să-mi dau seama că pentru mine, fotbalul este mai mult decât un sport. Chiar dacă și înainte de pandemie, undeva în adâncul sufletului meu știam ce impact are fotbalul în viața mea, totuși nu îmi imaginam că lipsa lui va cântări atât de mult în ceea ce privește starea mea de spirit sau bucuria de a-mi trăi viața, prin urmare, după aceste patru luni chiar pot să spun că fotbalul îmi dă cu adevărat culoare vieții. 

Și chiar dacă fotbalul a fost suspendat o vreme pe nedrept de “arbitrul” Covid-19, am reușit cum s-ar spune, să privesc partea plină a paharului. Această perioadă m-a făcut să iubesc și mai mult fotbalul și m-a făcut să conștientizez că trebuie să mă bucur de fiecare clipă atât pe terenul de fotbal, cât și în viața de zi cu zi ca și cum ar fi ultima. De asemenea, m-a ajutat să iau decizii și să fiu mai strictă în ceea ce privește viața mea de sportivă. Pe timp de pandemie, având mai mult timp la dispoziție, mi-am investit o parte din timp citind tot felul de informații despre cum funcționează corpul uman, lucru care m-a ajutat să îmi creez un program pe care reușesc să-l respect cu mult mai multă strictețe, un program zilnic în care alimentația, odihna, antrenamentele sunt bine puse la punct, iar asta și datorită faptului că mi-am setat obiective mult mai încrezătoare pentru viitor. 

După câteva luni în care am făcut antrenamente online, de  aproximativ o lună, mai exact de pe 6 iulie am reluat antrenamentele pe terenul de fotbal unde am început să ne pregătim din greu pentru debutul în Liga 2. Deși la început a fost puțin mai greu să îmi reintru în ritm, ușor, ușor am reușit să mă simt din ce în ce mai bine și să mă obișnuiesc cu intensitatea antrenamentelor, lucru care a contat fiind bineînțeles și suportul din partea doamnelor antrenoare, care ne sunt alături mereu în această perioadă și ne încurajează constant să nu renunțăm când ne este greu. 

Pentru mine, promovarea în Liga 2 reprezintă un plus foarte mare de motivație și totodată o provocare de care aveam nevoie. Joc la ACS Dream Team încă de la primul meci oficial pe care echipa l-a disputat și este un sentiment incredibil să văd cât de mult am progresat atât ca echipă, cât și individual. Sunt conștientă că această promovare vine la pachet cu mult mai multă muncă, dar sunt pregătită să muncesc din greu pentru a-mi ajuta echipa să-și îndeplinească obiectivele și în același timp pentru a ne putea bucura împreună de rezultate cât mai bune. Cu siguranță voi întâlni și provocări pe parcurs. Poate înfrângeri sau momente în care corpul meu o să simtă că este la capătul puterilor, dar sunt sigură că le voi depăși pe fiecare în parte, căci nu poate fi altfel atunci când ai o pasiune atât de puternică care îți arde în suflet așa cum este pasiunea mea pentru fotbal.

În final, vreau să spun că sunt foarte încrezătoare atât în forțele proprii, cât și în colegele mele că o să reușim să facem o figură frumoasă în toate competițiile în care suntem angrenate și nu în ultimul rând că după toată această perioadă în care am stat departe de terenul de fotbal și de competiții simt că toată echipa are o poftă de fotbal mai mare ca niciodată și că oricât de greu ne-ar fi pe parcurs, ne vom bucura de fotbal și nu vom simți vreo clipă că muncim.

__

Articol scris de Diana Gheorghe

Leave a Reply

* GDPR (obligatoriu)

*

Sunt de acord