Duminică începem Campionatul Național de Junioare U13

Junioarele noastre U11 au început meciurile oficiale din luna septembrie, în campionatul AMFB, unde joacă săptămânal contra echipelor de băieți, pregătindu-se astfel mult mai bine pentru Campionatul Național de Junioare U13, în acest loc urmând să aibă loc primul meci din seria noastră. Astfel, duminica aceasta, Dream Team U13 joacă la Slobozia primul meci împotriva unei echipe feminine, în compania gazdelor Activ Slobozia.

„Anul acesta mi s-a oferit șansa să fac încă un pas către visul meu și în prezent am reușit să formăm și grupa de U13, avându-le și pe cele mai micuțe pe care le-am înscris în campionatul AMFB, unde în fiecare sâmbătă se duelează cu băieții pe teren. De la meci la meci, fetele evoluează, ambiția de a obține victoria crește cu fiecare antrenament, cu fiecare joc. La primele antrenamente, fetelor parcă le lipsea curajul, curaj pe care îl au acum și datorită acestor meciuri cu o intensitate destul de mare. Îmi aduc aminte de primul meci, când am efectuat primele schimbări, iar întrebarea mea pentru cele care ieșeau era dacă au obosit, răspunsul fiind un “da” categoric, pe când acum, răspunsul la aceeași întrebare este “mai pot sa joc, mai vreau sa joc”.

Supărarea vine si la noi în echipă, când ne confruntăm cu o înfrângere, însă de fiecare dată le spun că din aceste meciuri cu băieții avem doar de învățat, iar victoriile vor veni pe parcurs, după mult mai multă muncă, iar atunci bucuria ne va face să uităm de înfrângerile de acum. De multe ori înaintea meciului mă întrebau dacă vor câștiga, iar ele deja au răspunsul acum, acela că ține doar de ele și de atitudinea lor, surprinzându-mă de fiecare dată cu numeroasele pase pe care le leagă, obținând chiar și un egal, un egal ce a însemnat mult mai mult decât o victorie pentru ele, deoarece au văzut că se poate. Avem surpriza ca de multe ori să fie încurajate și de părinții echipelor adverse, aceștia uneori sunt mai mulțumiți de prestația echipei Dream Team.

Fetele au înțeles că trebuie să profite la maximum de această șansă, de a avea meciuri în fiecare săptămână, deoarece multe din viitoarele adversare la categoria lor de vârstă nu o au, ceea ce le face să fie mult mai luptătoare în teren” spune Cătălina Nițu, antrenoarea grupelor U13 și U11.

Leave a Reply

* GDPR (obligatoriu)

*

Sunt de acord