Ne-am îndeplinit obiectivul pentru acest sezon: promovarea în Liga 2

Federația Română de Fotbal a decis săptămâna trecută să înghețe competițiile de fotbal feminin și promovarea directă în Liga 2 a echipelor situate pe primul loc în seriile I,II și III din Liga 3, iar în seria a IV urmând să se dispute un meci de baraj.

În urma acestei decizii, ACS Dream Team București, liderul seriei I din Liga 3 promovează în Liga 2. Într-o serie cu cinci echipe, s-au jucat în toamnă șapte etape, ACS Dream Team având maxim de puncte din cele șase meciuri și 9 puncte avans față de locul secund. Ne-am fi dorit însă să terminăm sezonul pe teren, să ne bucurăm împreună de promovare, dar privind partea pozitivă, ne-am îndeplinit obiectivul pentru acest sezon.

Ultimul antrenament pe teren al echipei noastre a avut loc în luna martie, de atunci lucrăm online atât cu junioarele, cât și cu senioarele. A fost o perioadă lungă în care am așteptat să reluăm activitatea și să finalizăm campionatul pe teren, dar din păcate nu a fost posibil acest lucru. Având în vedere situația, suntem de acord cu decizia Federației de a îngheța campionatul, am fi riscat foarte mult dacă jucam returul, iar în acest moment sănătatea sportivelor este pe primul loc!

Situația din clasamentul seriei noastre este una destul de clară, noi avem maxim de puncte din șase meciuri. Este meritul tuturor celor implicați în clubul nostru, de la jucătoare și antrenori până la părinții care le-au susținut. Ne-am dorit foarte mult promovarea în Liga 2 pentru ca jucătoarele să întâlnească adversari mai puternici, crescând astfel calitatea lor din punct de vedere sportiv.

În perioada următoare ne vom continua antrenamentele online pentru că în acest moment este foarte greu să respectăm acel protocol medical și nu dorim să punem în pericol sănătatea jucătoarelor. Și, evident, așteptăm să vedem organizarea sezonului următor pentru a putea începe la rândul nostru organizarea și planificarea acestuia” a declarat președintele clubului, Călin Giurgiu.

„Având în vedere situația clasamentului din seria noastră, unde echipa are 6 victorii din 6 meciuri, consider că promovarea este una meritată, deși mi-aș fi dorit să finalizăm campionatul pe teren. Vreau să felicit jucătoarele pentru devotamentul de care au dat dovadă, staff-ul pentru toată implicarea. Cu toții am pus umărul la această promovare! Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc părinților pentru că își susțin fetele să își urmeze pasiunea!

Antrenamentele online au fost o provocare atât pentru mine, cât și pentru jucătoare, dar am reușit să ne acomodăm și să profităm de fiecare spațiu al locuinței. Este important să continuăm activitatea împreună și în această perioadă, trebuie să fim lângă fete pentru că au nevoie de sprijin moral din partea întregului staff ca să treacă cu bine peste această perioadă grea pentru lumea sportului și nu numai.

Sunt total de acord cu decizia Federației de a îngheța campionatul, sănătatea jucătoarelor este primordială. Astfel vom continua cu antrenamentele online. Avem nevoie de răbdare, grijă și responsabilitate ca să ne putem întoarce cât mai repede pe teren” spune Alexandra Stan, antrenoarea echipei de senioare.

Leave a Reply

* GDPR (obligatoriu)

*

Sunt de acord