Silvia Roșu: Copiii noștri sunt stăpâni pe viața lor și nu trebuie să îi forțăm să facă ceea ce ne place nouă

Viața de mamă de fotbalistă, de părinte de fotbalist în general, nu este chiar ușoară. Să îți vezi copilul lovit, doborât pe teren, nu este un sentiment plăcut, dar când îl vezi fericit pentru că face ceea ce îi place, este un sentiment de neprețuit. Silvia Roșu este mamei Clarei, una dintre cele mai promițătoare jucătoare în momentul de față. Astăzi discutăm puțin cu ea despre cum e viața ei de mamă de fotbalistă și ce sfat are pentru cei cu prejudecăți.

Cum este viața de mama de fată fotbalistă?
Pot spune că este una foarte agitată din toate punctele de vedere, dar în același timp una foarte frumoasă, deoarce copilul meu face ceea ce îi place și cu o foarte mare pasiune.

Ați primit critici la adresa dumneavoastră din cauza faptului că o susțineți să joace fotbal?
Bineînțeles că am primit foarte multe critici. Societatea ne condiționează încă de mici, ce “trebuie” să facă o fetiță și ce “trebuie” să facă un băiețel… Am considerat întotdeauna că un om este liber să își aleagă ce îi place să facă. Copiii trebuie încurajați să încerce cât mai multe activități, iar noi ca părinți, profesori, să îi susținem și să îi încurajăm.

Cum o încurajați?
O sfătuiesc să facă ceea ce îi place, ce o face să se simtă bine și să facă totul cu pasiune si atunci inevitabil ies lucruri minunate.

Care este cel mai frumos moment de care v-ați bucurat împreună cu Clara în legătură cu fotbalul?
Cel mai frumos și emoționant moment a fost acela când a fost selecționată în echipa națională la categoria ei de vârstă.

După antrenamente și după meciuri aveți ”ședințe” în care povestiți despre cele întâmplate?
Întodeauna povestim, de câte ori avem timp revedem filmulețe din timpul meciurilor sau antrenamentelor și ne bucurăm împreună sau comentăm și încercăm să vedem ce se poate îmbunătăți pentru a putea să crească în joc și ca jucătoare.

Ce sfat aveți pentru persoanele care sunt împotriva fotbalului practicat de fete? 

Sfatul meu este acela de a nu limita copiii și de a încerca să înțeleagă că toți suntem veniți pe acest pământ pentru a ne trăi propria viață și de a ne urma visurile. Copiii noștri sunt stăpâni pe viața lor și nu trebuie să îi forțăm să facă ceea ce ne place nouă sau considerăm că așa trebuie. Ar trebui susținuți, încurajați, ca drumul lor prin viață să fie cât mai lin și mai usor, indiferent de ceea ce ei aleg să facă.

Leave a Reply

* GDPR (obligatoriu)

*

Sunt de acord